Päivitetty 16.5.2019

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan pääasiallisesti Suomen Salibandyliiton kilpailusääntöjä. Tässä listattuna sääntöjä ja niiden poikkeuksia:

§1) Kaikilla joukkueilla on vähintään 3 ottelua. Pelit 5vs5 isolla kentällä.

HFT Mineillä  (G, F1 ja F2 sarjoissa) käytetään maalien pienennöksiä.

§2) Peliaika on 2 x 15 minuuttia kaikissa otteluissa. Lentävät vaihdot (eli vaihdot huudetaan joukkueiden toimesta).

Otteluiden asetteluväli on 40 minuuttia. P7- sarjassa finaalin peliaika on 2 x 20 min.

§3) Peliaika ns juokseva. Pelikello pysäytetään ainoastaan rangaistuslaukauksen aikana ja erotuomarin näytöstä, ottelun viimeinen minuutti on tehokasta peliaikaa. Kun jäähy vihelletään, laitetaan peliaika poikki.

§4) Ottelut eivät pääty 12 maalin eroon, vaan ne pelataan loppuun asti.

§5) Ottelun päätteeksi joukkueet kättelevät toisensa.

§6) Joukkueen pelaajamäärää ei ole rajoitettu.

§7) Otteluissa, joissa voittaja on saatava selville, suoritetaan suoraan (ilman jatkoaikaa) rangaistuslaukauskilpailu. Kummastakin joukkueesta 3 kenttäpelaajaa suorittaa kukin yhden rangaistuslaukauksen. Mikäli tämän jälkeen on tilanne edelleen tasan, voi kuka vain kokoonpanoon merkattu pelaaja suorittaa rangaistuslaukauksen. Tätä mennään vuorotellen niin kauan kunnes ratkaiseva tulos on saavutettu (ns. kerrasta poikki-systeemi)

§8) Finaaleissa on käytössä 30 sekunnin aikalisä, per joukkue.

§9) Pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta samassa sarjassa.

§10) Pelaajalla ei tarvitse olla edustusoikeutta siinä seurassa, jossa hän turnauksessa pelaa.

§11) Joukkueessa saa pelata Y-pelaajia (enintään vuoden vanhempi pelaaja kuin sarjan ylin ikäluokka). Nämä Y-pelaajat eivät saa edustaa mitään muuta joukkuetta turnauksessa, eli Y-pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa.

Poikkeukset

§12) Joukkue on velvollinen toimittamaan luettelon sähköisesti pelaajista ja toimihenkilöistä turnauksen järjestäjille. Pelaajalista on toimitettava viimeistään kahta viikkoa ennen turnausta. Tässä pelaajaluettelossa tulee olla kaikki joukkueen pelaajat ja toimihenkilöt nimettynä.

§13) Kilpailun juryllä on oikeus puuttua epäasiallisesti käyttäytyviin joukkueisiin ja tarvittaessa sulkea sarjasta. Jury voi myös velvoittaa joukkuetta vaatimaan kannattajiltaan asiallista käytöstä.

§14) Suojalasien käyttö on pakollista.

§15) Salitilaan ja pelikentän laidoille vain joukkueeseen merkityt henkilöt. Pelaajien kannustajat ja omat huoltajat yleisölle osoitetuille paikoille.

Järjestys sarjassa   Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta 3 pistettä, tasapelistä 1 piste. Tasapisteissä joukkueiden paremmuus määräytyy:

1. Pisteet keskinäisissä otteluissa

2. Maaliero keskinäisissä otteluissa

3. Tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa

4. Maaliero runkosarjassa

5. Tehdyt maalit runkosarjassa

6. Arpa

 

Tuomarit  

 Turnauksen ottelut tuomitaan pääasiallisesti kahdella tuomarilla.


Joukkueenjohtajat

Joukkueenjohtaja vastaa joukkueestaan pelien aikana kuin myös muuallakin, sekä yhteydenpidosta järjestäjiin turnauksen aikana. Joukkueenjohtajan on oltava täysi-ikäinen.

Vastalauseet

Mikäli näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä ilmenee, voidaan niistä tehdä vastalause. Jos vastalause tehdään erotuomarin päätöstä vastaan, tästä on ilmoitettava erotuomarille välittömästi ottelun päätyttyä. Vastalause on toimitettava kirjallisena 10 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä turnauksen järjestäjätaholle. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sen mukana tulee maksaa 80 €:n suuruinen vastalausemaksu, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.

Luovutukset

Mikäli joukkueesta ei ole kentällä vähintään viisi kenttäpelaajaa ja maalivahti ottelun alkamisaikana tuomitaan ottelu luovutetuksi. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta. Turnauksen jury voi harkintansa mukaan tehdä poikkeavan päätöksen perustellusta syystä.

Vakuutukset

Joukkueiden kaikki pelaajat ja toimihenkilöt, joilla ei ole pelaajalisenssiä tai muuta voimassa olevaa vakuutusta huolehtivat itse vakuutuksistaan tapaturman tai muiden vahinkojen varalta. Loukkaantumisen, tapaturman tai vahingon sattuessa, turnaukseen pelaajina tai toimihenkilöinä osallistuvat, ovat itse täysimääräisesti korvausvastuussa vahingosta. Steelers Hämeenlinna ry ei vastaa pelaajien tai toimihenkilöiden aiheuttamista vahingoista, tapaturmista tai niistä aiheutuvista kuluista.


Turnauksen järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.

04-joukkueet